Vous êtes ici : Accueil / Pages Perso / FOUREL François / Publications Scientifiques

Publications Scientifiques

PUBLICATIONS "PHARES"

MORRISON J., BROCKWELL T., MERREN T., FOUREL F. AND PHILLIPS A. : “On-Line High-Precision Stable Hydrogen Isotopic Analyses on Nanolitre Water Samples”. Publication. Analytical Chemistry. 73, 3570-3575. 2001.

SALMON B., MARTIN G.J., REMAUD G., and FOUREL F. : "Compositional and Isotopic Studies of Fruit Flavours. PartI. Banana Aroma". Publication. Flavour and Fragrance Journal, VOL. 11, 353-359. 1996.

FOURNIER J.B., MARTIN Y.L., FOUREL F., MARTIN G.B. McMANUS H.J.D. : “Characterisation of the Geographic Origin of Orange Juice from Florida, Brazil and Israel – A Combined Isotopic and Trace Element Method”. Publication. Fruit Processing no2. February 1996.

BREAS O., FOUREL F and MARTIN G.J. : « 13C analyses of aromas and perfumes by a coupled GC-IRMS technique. The case of vanillin and leaf alcohol extracts. ». Publication. Analusis 22, 268-272. 1994.

ZHANG B., FOUREL F., NAULET N. et MARTIN G.J. : « Influence de l’expérimentation et du traitement de l’échantillon sur la précision et la justesse des mesures des rapports isotopiques δD et δ18O d’eaux de vins. » Publication. Office International de la Vigne et du Vin. Tome VF918-1954. 1992.